Rólunk

A Paulus Orgonaépítő Műhelyt id. Paulus Frigyes orgonaépítő mester alapította 1977-ben.

Id. Paulus Frigyes az orgonaépítés mesterségét Budapesten és Hamburgban tanulta. A külföldi tanulmányút alapjaiban formálta a fiatal hangszerész szakmai szemléletét, valamint lehetővé tette számára az akkori hazai gyakorlattól merőben eltérő, nyugati trendek szerinti orgonaépítészet meghonosítását. A sikeres mestervizsgát követően megalapította saját vállalkozását, amely a korai években a javítási és generálozási munkák mellett a korszak igényeinek megfelelő, modern orgonák építésével foglalkozott.

A szakma szeretete apáról fiúra szállt.

A következő években ifj. Paulus Frigyes is kitanulta az orgonaépítő szakmát, és csatlakozott apja műhelyéhez. A családi vállalkozás minőségi referenciáival szélesebb körű elismerést vívott ki magának, a gyarapodó megrendeléseknek köszönhetően 1984-re sikerült felépíteni egy új, korszerű műhelyt Budaörsön. 1987-ben id. Paulus Frigyes a műhely vezetését fiára bízta, de munkájával és szakmai tanácsaival még hosszú évekig hozzájárult a vállalkozás gördülékeny működéséhez.

A II. generáció célkitűzése a legmasabb szakmai színvonal.

Ifj. Paulus Frigyes ezüstkoszorús orgonaépítő mester a legmagasabb művészi és minőségi színvonal biztosítása érdekében fontos feladatának látja a műhely felszereltségét bővíteni, a gépparkot fejleszteni, és ami a legfontosabb, saját szakembereit magas szinten képezni. Az évek során folyamatosan nőtt az alkalmazottak létszáma, legtöbbjük ebben a műhelyben volt tanuló. 2009-ben Paulus Marcell orgonaépítő is csatlakozott a Paulus Orgonaépítő Műhely csapatához, így a vállalkozás lassan harmadik generációjába lép.

Tradíció és szakmai megújulás.

Magyarország egyik legrégebbi, ma is működő hangszerész vállalkozásaként fontosnak tartjuk a hagyományos orgonaépítés továbbörökítését. Továbbképzéseken, nemzetközi szakmai utakon való részvétellel igyekszünk elméleti tudásunkat folyamatosan gyarapítani, hogy a legmagasabb művészi elvárásoknak mindig meg tudjunk felelni.


készítette: designstreet.hu